• Barry Callebaut

    Barry Callebaut

    A Barry Callebaut cég, mint a világ vezető kakaó- és csokoládé gyártó vállalata széles piaci szegmensben vált termékeivel a szakemberek kedvelt alapanyag beszállítójává. Legyen szó cukrászatról, bonbon-, vagy fagylaltkészítésről, pékiparról, vendéglátásról, vagy édesipari gyártásról, a cég széleskörű választékot biztosít a szakembereknek a kakaóbabtól a kész csokoládé dekorációkig. Számos innováció fűződik a vállalat nevéhez, például a csokoládé pasztillák kifejlesztése, glutén-, laktóz- és cukormentes termékek előállátása, vagy az utóbbi évek legsikeresebb termékfejlesztése a ruby csokoládé megalkotása. Olyan prémium márkák találhatóak meg a svájci székhelyű anyavállalat tulajdonában, mint a belga Callebaut, a francia Cacao Barry, illetve a svájci Carma, mely három márka a világ legnagyobb csokoládé versenyének a World Chocolate Masters-nek az alapítója. Fokozott figyelmet fordítanak a fenntartható és az etikus kakaótermesztésre. Létrehozták a Cocoa Horizons szervezetet, illetve vállalták, hogy 2025-re a teljes termelésük széndioxid semleges lesz. További információkat találnak a www.callebaut.com, a www.cacao-barry.comwww.worldchocolatemasters.com. https://www.cocoahorizons.org/ oldalakon.

  • Bensdorp

    Bensdorp

    A Bensdorp története 1840-ig nyúlik vissza, amikor Gerardus Bensdorp tanult csokoládékészítőként megalapította innovatí­v gyárát Hollandiában, a kakaógyártás fellegvárában. A vállalat generációról generációra száll.

    Közel 180 éve, amit továbbra is szenvedéllyel és szakértelemmel működtetnek. Mára a Barry Callebaut cégcsoport tagjaként a világ minden országában jelen van. A Bensdorp név garancia a lehető legmagasabb minőségre, széles termékpalettája minden igényt kielégí­t.

    "Masters of Cacao Since 1840."

    www.barry-callebaut.com/en/manufactures/bensdorp

  • Cacao Barry

    Cacao Barry

    Charles Barry 1842-ben Afrikába majd később Latin-Amerikába utazott, hogy felkutassa a legjobb minőségű kakaóbabokat amiből aztán elkészítehette kiváló minőségű kakaó és csokoládé termékeit. Több, mint 170 éves tapasztalatával a Cacao Barry márka a mai napig kínálja a különleges termőhelyekről származó csokoládék egyedi választékát.

    Küldetésüknek tekintik a cukrászséfek munkájának támogatását gazdag és egyedi ízvilágú termékeikkel, csokoládé nagyköveteikkel és csokoládé akadémia hálózatukkal. Minden Cacao Barry csokoládé kizárólag fenntartható termesztésből származik.

    www.cacao-barry.com

  • Callebaut

    Callebaut

    Octaaf Callebaut 1911-ben alapította meg csokoládé gyárát egy belga kisvárosban, Wieze-ben. Az ezt követő években dolgozta ki és tökéletesítette azokat a receptúrákat, melyek 811, 823 vagy éppen W2 néven a mai napig ismerősen csengenek a gazdag csokoládés ízek rajongóinak fülében.

    A kakaóbab szakértők a legnagyobb gondossággal válogatják az ültetvényekről beérkező termést. A különböző termőhelyekről származó kakaóbab keverékek összetétele és minősége nagyban befolyásolja a csokoládé ízét. A Callebaut Master Blender nyugat-afrikai kakaóbabokat használ, hogy kialakítsa a legfinomabb belga csokoládék receptúrájának gerincét. A házasítást ezután dél-afrikai és ázsiai kakaóbabokkal egészíti ki, hogy gyümölcsösséget, savasságot és egyedi ízeket adjon a csokoládé karakteréhez.

    Különleges technológiával, egészben pörkölik a babokat, hogy komplex ízviláguk maradéktalanul kibontakozhasson. Kiemelt figyelmet fordítanak a pörkölt kakaóbab őrlésére, mivel ez kulcsfontosságú lépés a legfinomabb csokoládék előállításához. Az őrlést több lépcsőben végzik, egyre finomabb és finomabb szemcseméretet kialakítva, míg elérik a tökéletes finomságot. Ilyenkor a szemcseméret már kisebb, mint az ízlelőbimbóink közötti távolság, ez biztosítja a belga csokoládé kerek és selymes érzetét a szájban, ezért hívják Finest Belgian Chocolate-nak.

    Az utolsó simítás a konsírozás. A konsírozó mester órákon keresztül forgatja a csokoládét, hogy teljesen beérjen annak ízvilága. Mindezt pontosan annyi idő alatt, ami alatt a csokoládé íze egyensúlyba kerül: elég hosszan, hogy kialakítsa annak telt ízét, de elég röviden ahhoz, hogy megőrizze friss savasságát. A végeredmény a világhírű Callebaut íz, a kakaó testességének és kiváló ízeinek tökéletes egyensúlyával.

    A prémium csomagolásba töltve a csokoládé készen áll egy új kreációra.

    www.callebaut.com

  • Cap’Fruit

    Cap’Fruit

    Franciaország délkeleti részének "gyümölcsöskertjében” található a Cap’Fruit cég, mely magas minőségű gyümölcsfeldolgozásra specializálódott. Termékei által méltán híressé vált a cukrászatban, vendéglátásban és fagylaltkészítésben. A vállalat fagyasztott-, és pasztörizált gyümölcspürék, fagyasztott egész gyümölcsök, illetve dekorációs termékek széles palettáját kínálja. Folyamatosan fejleszti termékeit, reagálva ezzel a piaci igényekre. A mono ízek mellett különleges ízkombinációkat is kínálnak és a legtöbb gyümölcspürét hozzáadott cukor nélkül készítik.

     www.capfruit.com

  • Cavalier

    Cavalier

    A Cavalier egy belga családi vállalkozás, melyet 1996-ban alapítottak. Kizárólag hozzáadott cukor nélküli, steviával édesített minőségi csokoládé termékeket készítenek.

    www.cavalier.be

  • Confiletas

    Confiletas

    Közel 30 éve kínálnak kiváló minőségű spanyol tésztakosarakat széles választékban. Termék palettájukon megtalálhatóak sós és édes tartletek, leveles tésztából készült kosarak és ropogós változatok. Gyorsan és könnyen felhasználhatók előételek és desszertek készítéséhez. Kreatívan párosíthatók tetszés szerinti töltelékekkel.

    https://confiletas.es/

  • Debic

    Debic

  • Decor collection

    Decor collection

  • Delicia

    Delicia

    A hollandiai Tilburgban található Delicia cég több mint 70 éve foglalkozik cukrászati és édesipari dekorációs termékek – tortadarák, csokoládé lapok, forgácsok, csokoládéval bevont termékek gyártásával. www.delicia.nl

  • Demarle

    Demarle

    A már fogalommá vált cukrászati sütőlap, a SILPAT ® valamint a könnyen hajlítható, süthető és fagyasztható üvegszál/szilikon forma, a FLEXIPAN ® megalkotója. A Demarle cég vezető pozíciót tölt be a fent említett sütő- és főzőeszközök gyártásában és forgalmazásában, több mint 40 éve. www.demarle.com

  • Elenka

    Elenka

    Az 50 éves múlttal rendelkező szicíliai központú cég prémium minőséget biztosít a professzionális szakemberek számára. A fagylalt alapok, ízesítő paszták és variegátók széles palettája mindig jó választás a fagylalt- és cukrászműhelynek, akik a munkájukkal ki akarnak tűnni a többiek közül.

     

    www.elenka.eu

  • Fruit Collection

    Fruit Collection

  • IBC

    IBC

    Transzferfóliák, formák, színezékek, kész csokoládé dekorációk széles választéka. www.ibcbelgium.com

  • Mazzoni

    Mazzoni

  • Mol d’Art

    Mol d’Art

    A több mint 20 éves gyártói tapasztalattal rendelkező belga Mol d’Art cég világszerte a csokoládéval dolgozó szakemberek által is elismert csokoládé temperáló gépek beszállítója. A cég termékei között bátran válogathatnak a kézműves csokoládé gyártók és a nagyobb kapacitású csokoládé manufaktúrák egyaránt. Büszkék vagyunk arra, hogy a Csokoládé Akadémia is a legmodernebb Mol d’Art gépekkel van felszerelve, melyeket hallgatóink bátran kipróbálhatnak, tesztelhetnek. www.moldart.be

  • Mona Lisa

    Mona Lisa

  • Nébar

    Nébar

    A magyar családi tulajdonban lévő Nébar Kft. 25 éves tapasztalattal rendelkezik az élelmiszergyártás területén. Gondosan válogatott bio hozzávalókból készült termékeik és IFS tanúsítvánnyal ellátottak és nemzetközi sikerekkel büszkélkedhetnek.

  • Rogelfrut

    Rogelfrut

  • Selmi

    Selmi

    A Selmi automata csokoládé temperáló gépek. www.selmi-chocolate.it

  • Sidilco

    Sidilco

    A hollandiai Barneveldben található Sidilco magas minőségű, cukor alapú dekorációk – golyók, darák, kristályok – gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. www.sidilco.nl

  • Silikomart

    Silikomart

Megközelítés

2142 Nagytarcsa, Alsó ipari körút 16.


GPS: N 47°30'57" E 19°16'58"