Callebaut

Octaaf Callebaut 1911-ben alapította meg csokoládé gyárát egy belga kisvárosban, Wieze-ben. Az ezt követő években dolgozta ki és tökéletesítette azokat a receptúrákat, melyek 811, 823 vagy éppen W2 néven a mai napig ismerősen csengenek a gazdag csokoládés ízek rajongóinak fülében.

A kakaóbab szakértők a legnagyobb gondossággal válogatják az ültetvényekről beérkező termést. A különböző termőhelyekről származó kakaóbab keverékek összetétele és minősége nagyban befolyásolja a csokoládé ízét. A Callebaut Master Blender nyugat-afrikai kakaóbabokat használ, hogy kialakítsa a legfinomabb belga csokoládék receptúrájának gerincét. A házasítást ezután dél-afrikai és ázsiai kakaóbabokkal egészíti ki, hogy gyümölcsösséget, savasságot és egyedi ízeket adjon a csokoládé karakteréhez.

Különleges technológiával, egészben pörkölik a babokat, hogy komplex ízviláguk maradéktalanul kibontakozhasson. Kiemelt figyelmet fordítanak a pörkölt kakaóbab őrlésére, mivel ez kulcsfontosságú lépés a legfinomabb csokoládék előállításához. Az őrlést több lépcsőben végzik, egyre finomabb és finomabb szemcseméretet kialakítva, míg elérik a tökéletes finomságot. Ilyenkor a szemcseméret már kisebb, mint az ízlelőbimbóink közötti távolság, ez biztosítja a belga csokoládé kerek és selymes érzetét a szájban, ezért hívják Finest Belgian Chocolate-nak.

Az utolsó simítás a konsírozás. A konsírozó mester órákon keresztül forgatja a csokoládét, hogy teljesen beérjen annak ízvilága. Mindezt pontosan annyi idő alatt, ami alatt a csokoládé íze egyensúlyba kerül: elég hosszan, hogy kialakítsa annak telt ízét, de elég röviden ahhoz, hogy megőrizze friss savasságát. A végeredmény a világhírű Callebaut íz, a kakaó testességének és kiváló ízeinek tökéletes egyensúlyával.

A prémium csomagolásba töltve a csokoládé készen áll egy új kreációra.

www.callebaut.com

Kérjük írja be a keresendő kifejezést.